Historie

IMS is een vermogensbeheerder met vergunningen A,C en D van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en valt onder toezicht van De Nederlandsche Bank en de AFM. Het bedrijf is opgericht in 1991 en is een gespecialiseerde vermogensbeheerder met de focus op Emerging Markets en duurzaam beleggen in de categorie Socially Responsible Investments (SRI). De drie kernactiviteiten van het bedrijf zijn:

1. Fund for Fair Future™
Het Fund for Fair Future™ (4 F Fund™) is een van de eerste ethische obligatiefondsen in Europa. Het is in 1998 opgericht als een portefeuille, en vanaf 2005 is het een investment-grade euro-obligatiefonds. IMS was vanaf de oprichting nauw bij de ontwikkeling betrokken, de eerste jaren als adviseur, en vanaf 2011 als de fondsmanager.
Vanaf 2005 laat het ethische trackrecord elk jaar zien dat alle beleggingen volledig aan het Excellence label van ETHIBEL voldoen, een unicum in Europa. Ook het financiële trackrecord is uitstekend, zowel in vergelijking met de benchmark als met andere investment-grade euro-obligatiefondsen. Het fonds heeft (juli 2013) meer dan €140 miljoen onder beheer.

2. Vermogensbeheer en consultancy voor institutionele beleggers.
In haar advisering van- en vermogensbeheer voor institutionele beleggers heeft IMS gedurende de afgelopen 23 jaar expertise in verschillende niches opgebouwd. Op het gebied van Azië landenallocatie via Fund of Fund structuren, vastrentende duurzame beleggingen (SRI) en institutioneel liquiditeitenbeheer is veel ervaring opgedaan. Hier zijn op de verschillende terreinen uitzonderlijk goede track records opgebouwd. Enkele IMS mandaten staan op prominente plaatsen in hun peer group en hebben ook in recente turbulente jaren een consistente outperformance van hun benchmark behaald.

3. Capital Markets.
De professionele diensten van ICMS hebben betrekking op het handelen in een grote verscheidenheid aan openbare kapitaalmarktproducten zoals obligaties uitgegeven door overheden, financiële instellingen, bedrijven en gestructureerde rente producten. Als specialist bieden wij toegevoegde waarde aan onze relaties door de extra aandacht die wij schenken aan iedere deal die wij namens hun uitvoeren. Een groeiend aantal institutionele beleggers heeft belang bij om rechtstreeks te handelen met andere eindbeleggers. Dit kan aanzienlijk in de bied- laatspread schelen. We hebben de contacten en middelen om u te helpen.