Over IMS

IMS Institutional Management Services B.V. (IMS)

IMS is een vermogensbeheerder met vergunningen A,C en D van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en valt onder toezicht van De Nederlandsche Bank en de AFM. Het bedrijf is opgericht in 1991 en is een gespecialiseerde vermogensbeheerder en placement agent met de focus op Emerging Markets en duurzaam beleggen in de categorie Socially Responsible Investments (SRI). De drie kernactiviteiten van het bedrijf zijn:

1. Placement agent voor institutionele beleggers.

Als placement agent voor Emerging Markets producten werkt IMS nauw samen met bekende investment banks en internationale vermogensbeheerders zoals DWS, Henderson, Morgan Stanley, Jupiter, Fidelity, Invesco en JP Morgan maar ook met kleinere gespecialiseerde fundmanagers zoals het in Moskou gevestigde Altima en ASK in Mumbai. IMS heeft een uitgebreid netwerk van relaties in Nederland en daarbuiten, waaronder pensioenfondsen, stichtingen, verzekeraars, vermogensbeheerders, private banks, retail banks en family offices.

2. Vermogensbeheer en consultancy voor institutionele beleggers.

In haar advisering van- en vermogensbeheer voor institutionele beleggers heeft IMS gedurende de afgelopen 22 jaar expertise in verschillende niches opgebouwd. Op het gebied van Azië landenallocatie via Fund of Fund structuren, vastrentende duurzame beleggingen (SRI) en institutioneel liquiditeitenbeheer is veel ervaring opgedaan. Hier zijn op de verschillende terreinen uitzonderlijk goede track records opgebouwd. Enkele IMS mandaten staan op prominente plaatsen in hun peer group en hebben ook in recente turbulente jaren een consistente outperformance van hun benchmark behaald.

3. Capital Markets.
De professionele diensten van ICMS hebben betrekking op het handelen in een grote verscheidenheid aan openbare kapitaalmarktproducten zoals obligaties uitgegeven door overheden, financiële instellingen, bedrijven en gestructureerde rente producten. Als specialist bieden wij toegevoegde waarde aan onze relaties door de extra aandacht die wij schenken aan iedere deal die wij namens hun uitvoeren. Een groeiend aantal institutionele beleggers heeft belang bij om rechtstreeks te handelen met andere eindbeleggers. Dit kan aanzienlijk in de bied- laatspread schelen. We hebben de contacten en middelen om u te helpen.